AZ ILLÓOLAJOK HATÁSA

Az illékony növényi kivonatok többféleképpen hatnak. A legtöbb ember elsősorban a szagláson keresztül érzékeli, amely az öt közül a legbonyolultabb érzékszerv.

Ha kinyitunk egy illóolajos fiolát, a finom molekulák azonnal szétterjednek a levegőben. Amikor lélegzetet veszünk, a molekulák bejutnak orrjáratunkba, és eredeti formájukban föláramlanak a szaglóideghez. A szaglóideg az egyetlen érzékelési útvonal, mely egyenesen az agyba vezet. A limbikus rendszer az agyalapi miriggyel és a hipotalamusszal összehangoltan működik. Az illatok befolyásolják a hormonok működését, az étvágyat, a testhőmérsékletet, az inzulintermelést, a teljes anyagcsere-folyamatot.

Az egyszerű belégzés alkalmával az illóolaj nemcsak a szaglószervbe, hanem az agyba is bejut. A tüdőbe került parányi molekulák odakötődnek az oxigénmolekulákhoz , és azokkal együtt bejutnak a vérkeringésbe, a vér pedig a sejteknek szánt táplálék részeként mindet elszállítja. A sejtekbe jutott illóolaj serkenti a test öngyógyító képességét és támogatja az egészség megőrzését. Felszívódásuk különböző kb. 20-70 perc.

Az illóolajok a bőrön keresztül is képesek hatni!

Az illóolajok molekuláris szerkezetéből következik, hogy könnyen felszívódnak a bőrön és a nyálkahártyán keresztül, így gyorsan bekerülnek a véráramba. Mihelyt bejutnak a bőrbe, a bőrsejtek közti folyadékból könnyedén behatolnak az érrendszerbe. A vér pedig elszállítja az illatmolekulákat a belső szervekhez és a nyirokrendszerbe, ahol azok a szervezet és a bőr önvédelmi képességét támogatják. Serkentik a bőrrétegek sejtképződését és anyagcseréjét, elősegítik a bőr természetes megújulását, enyhítik a gyulladások következményeit és megnyugtatják az érzékeny bőrt. Felszívódás után négy-hat órán belül kiürülnek a szervezetből.

Az AROMASKIN együttes közös nevezője a rózsaolaj, ez teljességgel az "egyetemes" bőrolaj, mely megnyugtatja a bőrt, sejtregeneráló, tonizáló, gyulladáscsökkentő és összehúzó.

A COMPRESS termékek sikere azokon a kutatási felismeréseken alapszik, melyek a SanoVera által a bőrfeszesítés, szövetduzzanat, méregtelenítés, cellulitisz leépítés területén lefolytatásra kerültek.


TÁROLÁS

Nem mindegy, hol tároljuk az illóolajokat, mert frissességük, hatékonyságuk, élettartamuk függ a tárolás körülményeitől. A SANOVERA nagy gondossággal tárolja termékeit.

Az illóolajok tulajdonságait a napfény és az erős hő gyorsan megváltoztatja.

Tartsák mindig hűvös, száraz helyen, kék üvegcsében, hőtől és fénytől védve. A levegővel érintkezve az illóolajok gyorsan elpárolognak, az oxigén pedig vegyületet alkothat velük, és megváltoztathatja a tulajdonságaikat. Az üvegre a használat után a kupakot rá kell csavarni. Ha műanyag edények használatára kényszerül, az illóolajat előbb hígítsa hordozóolajjal. A nagy töménységű, tiszta illóolaj kémiai kölcsönhatásba léphet a műanyagokkal, és az illóolaj jelentősen megváltozik.

   

 


 

Ismerje meg az illóolajok hatását!

BELÉPÉS»
 


 
» Webáruházunk
» RVB kozmetikumok
» Mezoterápia
» Ideál
» Harmonet
» Elixír
» Természetgyógyász

 

 

 
Design & Programozás