HORDOZÓOLAJOK

Jojobaolaj

A hordozóolajok közül a jojobaolaj nem triglicerid, hanem viaszos észter, tehát nem is olaj, hanem folyékony viasz, és akárhogyan készítik is el, nem avasodik, ezért az illatszergyártók kedvence. A bőr nedvességtartalmát megfelelő szinten tartja, kitűnő bőrpuhító, selymessé teszi a bőrt anélkül, hogy olajos érzést keltene. Csökkenti a bőr faggyútermelését.

A jojobaolaj szerkezete feltűnően hasonlít az emberi faggyúéhoz. Gyorsan felszívódik, és értékes tápanyagokat, természetes E vitamint tartalmaz, ami antioxidáns hatású.

Lágyítja, és nedvesen tartja az öregedő, illetve száraz bőrt. Segíti a gyulladások gyógyulását, többek között jó pikkelysömör ellen is. Ugyancsak kordában tartja a pattanásokat, de a zsíros test- és fejbőrre is használható.


Mandulaolaj

A mandulaolaj minden bőrtípusra jó, különösen alkalmas az ekcémás bőr kezelésére. Enyhíti a viszketést, a bőr ingerlékenységét és a gyulladásokat, ezenkívül megnyugtatja, puhábbá, simábbá teszi a bőrt .Alkalmas száraz, érdes felületekre is. Kiválóan vegyül illóolajokkal.

Némelyik sajátos előnye a tápanyagában rejlik. A bőrápolásra szánt illóolajat mindig célszerű legalább egy hordozóolajjal hígítani, mielőtt a bőrre kennénk. A hordozóolajjal elegyített esszencia enyhébb és könnyebben kenhető.


Aloe Vera Gél

A sivatag liliomfélékkel rokon növénye, az Aloe Vera mostoha körülmények között is megél. Leveleiben olyan gél található, amely főleg az immunrendszer működését serkenti, de emellett még számos más, bőrünk ápolása szempontjából fontos hatóanyagot is tartalmaz - így igazi szépségelixírnek számít. A tiszta aloe vera több mint 200 féle hatóanyagot tartalmaz, összetétele szinte egyedülálló a növényvilágban. Tartalmazza a teljes vitaminskálát, több mint húszféle létfontosságú ásványi anyagot, valamint nyomelemet, mono- és poliszacharidokat. Esszenciális és nem esszenciális aminosavak, enzimek széles skáláját tartalmazza, amelyek a szervezet kémiai egyensúlyát, a sejtmegújulási folyamatot irányítják.

Ily módon az aloe vera:

  • erősíti az immunrendszert
  • méregteleníti és táplálja a szervezetet
  • vértisztító, sebösszehúzó hatású
  • gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító
  • vírusellenes
  • baktériumellenes, gombaölő, csíraölő
  • serkenti és regenerálja a szervrendszereket (vérkeringés, emésztő- és kiválasztó rendszer, nyirokrendszer)
  • antioxidáns


« előző rész: a kezelés           


   

 


 

Ismerje meg az illóolajok hatását!

BELÉPÉS»
 


 
» Webáruházunk
» RVB kozmetikumok
» Mezoterápia
» Ideál
» Harmonet
» Elixír
» Természetgyógyász

 

 

 
Design & Programozás