A vákuumos gyógymódról

A vákuumkezelést már évezredek óta alkalmazzák, mint köpölyözést, de a természetgyógyászok, keleti szakemberek és kozmetikusok most is egyre gyakrabban folyamodnak eme ősi, jól bevált eljáráshoz.

Köpölyözéssel, a Head-féle zónák perifériális, vegetatív, valamint érző idegvégződéseinek izgatásával stimulálhatjuk a belső szervek működését, oldhatjuk a görcsöket, például hasi panaszok vagy asztmás köhögési rohamok esetén. Ha helyileg alkalmazzuk, rövidebb ideig érösszehúzó, komolyabb ráhatás esetén értágító tulajdonságát élvezhetjük, mivel serkenti a lokális véráramlást, így a bőrben, a kötőszövetekben és az izomzatban lerakódott salakanyagok lebomlását is, a leválasztott anyagcseretermékek eltávolítása pedig szintén leegyszerűsödik.

A hosszabb terápia következtében helyileg hisztamin szabadul fel, ezért javul az érfal áteresztő tulajdonsága. A vákuumterápia lezsugorítja a fájdalom kialakulásáért felelős prosztaglandinok szintjét is, ráadásul az érző idegek ingerlése fájdalomenyhítő vegyületek működését indítja be.

A vákuummasszázs tehát a következő problémák esetén eredményes: fejfájás, neuralgiás tünetek, hátfájdalmakra illetve csomós hátizmokra, gyomorfájás, hasi görcsök esetén, epe valamint máj megbetegedésekor, krónikus felső légúti fertőzésekre, asztma továbbá szűnni nem akaró köhögés esetén, szívpanaszok jelentkezésekor, vérnyomásbeli szélsőségek, szédülés, fülzúgás, -csengés esetén, mikor emésztési panaszok jelentkeznek, olyan izomgörcsnél, lumbágónál, nyak- illetve vállfájdalomnál és isiásznál, melyekért ízületi deformitások okolhatóak, aranyeres fájdalmak esetén, húgyivarszervbeli problémáknál, menstruációs, klimaxos nehézségekre és nem utolsó sorban cellulitiszkezelés alkotórészeként.

Sokan azonban csupán a fogyasztó vagy a bőr feszességét növelő képessége miatt alkalmazzák.
Arcliftingre, kar-, fenék- , mell emelésére, feszesítésére, kötényhas-, stria-, valamint hát, talp-, kéz reflexzóna-masszázsra egyaránt kitűnően alkalmazható.

A köpölyöző-masszázs kezelés helyi keringés fokozó hatásának tehát helyi anyagcsere fokozó hatása van. Hatására a vér és a szövetek közötti transzport megnövekszik. Az anyagcsere felgyorsulása a tápanyagellátás javítását és a szövetekből salakanyag eltávolítását jelenti. Továbbá pozitív hatást gyakorol a kolloidális szöveti és sejt állapotok kóros elváltozásaira. Az anyagcserét érintő eredményként értelmezhető a szövet anyagcseréjét érintő zavarok enyhítése, az anyagcsere normalizálása, kötőszövet rugalmasságának megtartása. Az idegi hatás külön figyelmet érdemel, amellyel az indikációk köre és a kezelés sikere javítható. Az idegi kezelés alatt a köpölyöző-masszázs hatására a nyomásra fájdalmas pontokon és a szegmenseken keresztül távolabbi neurális hatások értendők.


SCHRÖPF-MASSAGE-SYSTEM


Plasztikai sebészet nélküli professzionális arc és testformálás

A köpölyöző masszázs feszessé varázsolja a bőrt, arcfelvarrás nélkül lehet fiatalos pofink. Az SMS ( Schröpf Massage System ) névre keresztelt csodaszerkezettel fogyni is könnyebb, hiszen a szervezetet aktív salaktalanításra készteti. Az aromákkal kiegészített kezelés pedig nem csak a testre hat kedvezően, hanem a lélekre is. Az SMS gép üvegharangjaival és beépített intervallumával képes fenntartani a vákuumhatást, és a szívás erejét is tudja váltogatni. A szakember 20 perc alatt látványos eredményt ér el akár egyszerre több vendégen is.

20 perc alatt, fájdalom és kék foltok nélkül lehet:


  . Feszesebb, megemelt popsink
  . Tonizált, formált mellünk
  . Simább combunk
  . Kevesebb naracsbőrünk
  . Ránctalanabb arcunk
  . Fokozottabb anyagcserénk
  . Gyorsabb, jobb nyirokkeringésünk
  . Fejfájás mentes napunk

AZ SMS (Schröpf Massage System) részletes ismertetése »

   

 


 

Ismerje meg az illóolajok hatását!

BELÉPÉS»
 


 
» Webáruházunk
» RVB kozmetikumok
» Mezoterápia
» Ideál
» Harmonet
» Elixír
» Természetgyógyász

 

 

 
Design & Programozás